Petr Ryšávka: Můžete se opít rohlíkem

V epizodě podcastu vám společně prozradíme, jak fungují bakterie v lidském těle a jaké jsou nejnovější vědecké objevy v oblasti zdraví. Dozvíte se, jak se střevní bakterie mohou šířit po těle a jak tomu zabránit. Vysvětlili jsme si také, jak alkohol ovlivňuje mikrobiom.

Věděli jste, že v našem těle permanentně vzniká malé množství alkoholu? Naše střeva jsou takový malý lihovar a ve své podstatě je možné se opít i rohlíkem.

Spolu jsme také probrali téma mikrobiomové genocidy, kdy si pomalu ale jistě dokážeme stravou a životním stylem vybíjet rozmanitost střevních bakterií. Mluvili jsme o spojení bakterií s neplodností, jak střevní mikrobiom může souviset s početím, ale i samotným porodem.

„Existuje celá řada studií, které jasně prokazují, že mírná nebo umírněná konzumace vína nebo piva má příznivý vliv na lidský mikrobiom. Zvyšuje jeho variabilitu, vitalitu, jeho zdravou kondici.“

Napsat komentář

Váš email nebude zveřejněn.

Toto pole je povinné.

Můžete použít tyto <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*Toto pole je povinné.